Избрани Новини

12 045 лева събраха гърменци по време на кампанията "Да подадем ръка"

48 деца-сираци от община Гърмен получиха пари и играчки

12 045 лева събраха жителите на община Гърмен по време на тазгодишната благотворителна кампания "Да подадем ръка", която се проведе по случай коледните и новогодишните празници под патронажа на кмета Минка Капитанова, съобщи infomreja.bg.

"Изключително съм доволна от съпричастността на жителите на община Гърмен, училищата, администрацията и десетките дарители, които се отзоваха и помогнаха да доставим макар и малка радост, топлина и надежда на 48 деца сираци от нашата община. Тази година се събраха двойно повече средства, затова и дарените суми на децата са по-големи", коментира кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

Тя съобщи, че децата с по един родител са получили от кампанията "Да подадем ръка" за Коледа и Нова година по 246 лева, а други две деца, които са пълни сираци - по 492 лева. 

Колективът на "Сокотаб" от Пловдив извън дарителската инициатива е зарадвал за празниците с играчка - голяма кола, и 100 лева 7-годишния Али Инузов от село Рибново, който загуби 28-годишната си майка Фатме при тежката катастрофа през ноември миналата година на пътя между Места и Добринище. 

От пловдивското тютюнево предприятие са оторизирали лично кмета Минка Капитанова да връчи на малкия Али и баща му техния подарък, скромната сума и топлите им пожелания за здраве и по-добра 2016 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)