Избрани Новини

В неделя колят 10 овце в Якоруда заради натровените с алкохол

Петима починаха, а други осем бяха лекувани в благоевградската болница

Джамийското настоятелство в Якоруда в неделя ще раздаде курбан заради масовото натравяне на мъже с метилов алкохол в дните преди Нова година, информира "24 часа". Петима починаха, а други осем бяха лекувани в реанимация на благоевградската болница.

На площада в града бяха поставени кутии за събиране на дарения за курбана. "Досега са събрани около 4000 лв. Ще ги разделим по равно с църковното настоятелство, защото средства са дарявали и мюсюлмани, и християни. Сред починалите и пострадалите също има хора и от двете религии", каза районният мюфтия Айдън Мохамед.

Със средствата ще се закупят около 10 овце, които ще се заколят ритуално и месото ще се разфасова и дари на над 50 души. "Ще раздадем първо на сираци, бедни, вдовици, болни хора. Ще се молим Всевишният да пази живите и да се смили над душите на мъртвите. Моите съболезнования към близките на починалите", допълни мюфтията. Смята, че до подобна трагедия се е стигнало, защото е използвано безразсъдно нещо, забранено в исляма - алкохол. "Хората стават все повече подвластни на подобни опиати.  Алкохолът, наркотиците са пороците на съвремието. Искаме да заострим вниманието срещу тях. Трябва всички деноминации да се обединим срещу тези пороци", категоричен е мюфтията.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)