Избрани Новини

Община Благоевград издаде близо 1200 пропуска за "синя зона"

10% от местата за паркиране са за инвалиди

Община Благоевград издаде 1172 пропуска за „синя зона". Право на талони за безплатно паркиране имат физически лица с постоянен адрес в периметъра на платеното паркиране. Друго условие е собственикът на автомобила да не притежава гараж или такъв с променено предназначение на съответния адрес. Пропуск за безплатно паркиране се издава на един автомобил на жилище. Желаещите да получат талон за безплатно паркиране трябва да отговарят на условията, посочени по-горе, както и да подадат заявление по образец и копие от регистрационния талон на колата. Пропуските се издават целогодишно, като за целта документи се подават в деловодството на партера в сградата на кметството.

При липса на свободни места за паркиране в района, право на преференциално паркиране имат първите заели съответните места. Всички останали паркират по общия ред на други места в "синя зона" срещу заплащане на служители. За целта е създадена система за плащане чрез SMS на кратък номер 1373, като съобщението трябва да съдържа регистрационния номер на автомобила, изписан на латиница, без интервали. Престоят може да бъде платен и чрез служители на „Паркинги и гаражи". Цената за престой е 1 лев на час. Според приетата Наредба от общинския съвет 10% от местата за паркиране са за инвалиди, като те са обозначени по подходящ начин и са освободени от такси.

Според приетата наредба от ОбС в „Синя зона” 10% от местата за паркиране са за инвалиди, като те са обозначени по подходящ начин. Ползваните от инвалидите определени места са освободени от такси.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)