Избрани Новини

Икономическите условия пряко влияят на броя на децата в семейството, заяви благоевграски лекар

Днес отбелязваме деня на родилната помощ

Днес е Бабинден- деня на родилната помощ, който е и професионален празник на акушерите и гинеколозите.

"При 25 годишния си опит усещането, когато се поеме новия живот в ръцете, е смесено. Изпитват се приятни чувства на радост, удоволствие от това, че живо и здраво дете се дава на майката.“, каза за радио „Фокус” Огнян Митев, началник на Акушеро- гинекологичното отделение в Благоевград. По думите му, тъй като официалния празник Ден на родилната помощ е на 21 януари, а днес е църковният празник, празникът ще бъде отбелязан с погача хляб за здраве, а на 21 януари ще се отпразнува по-тържествено.

"Българката иска да има повече деца, но икономическите условия пряко влияят на броя на децата в едно семейство“, уточни д-р Митев. Той заяви, че пречка са по-скоро финансовите средства, които не достигат.

"Моето мнение и впечатление е че, като цяло повечето българки раждат по две деца. Това се потвърждава и от ражданията в Гинекологичното отделение в Благоевград. Има и семейства с три деца, при които икономическия фактор не е определящ. Желанието им да имат повече деца е по-голямо, в сравнение с финансовата страна на нещата", коментира Митев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов