Избрани Новини

Травестит плаща 1000 лева глоба

Получавал нетрудови доходи по непозволен и неморален начин

След множество предупредителни протоколи от страна на полицията гей ще трябва да плати 1000 лева глоба, пише "Стандарт". Решението е на Районен съд – Благоевград, който призна за виновен обвиняемия М. В. И. Установено е, че в периода 2014 г. - месец април 2015 г. на територията на Пиринския край мъжът е проституирал. Не се занимавал с общественополезен труд, а получавал нетрудови доходи по непозволен и неморален начин - предлагал сексуални услуги срещу заплащане.

Любимото му „работно място" било край главен път Е-79. Там, край шосето за Гърция, предлагал и осъществявал сексуални услуги. Често ползвал за „работата" си и отбивките на главния път. Обвиняемият получавал различни суми, които търсел от клиентите си в зависимост от платежоспособността им и екстрите, които извършвал за тях. Издържал се само със средства, изкарани от проституция. Системното присъствие на гей било забелязано и от полицията, и от населението, което живее в района. Многократно полицейските служители задържали и отвеждали М. И. Във Второ РУП – Благоевград, изготвяли му протоколи за предупреждения, протоколи за полицейски разпореждания и актове за установяване на административни нарушения.

Доказано е, че на 18 март миналата година за пореден път отишъл на първокласен път Е-79, над квартал „Струмско", и демонстративно започнал да приканва водачите на автомобили да спрат, за да им предложи сексуална услуга срещу заплащане. Един от шофьорите подал сигнал на телефон 112. Травеститът е спипан с клиент, на двамата са им снети обяснения. Обвиняемият продължил да действа по познатата схема. Последвало ново задържане на проституиращия мъж.
В края на месец март и началото на месец април миналата година зачестили сигналите на граждани, че в района на главен път Е-79 не само жени, но и мъж, облечен в женски дрехи, проституират, нарушават обществения ред и спокойствие, разсейват водачите с неприлични жестове и създават предпоставки и за възникване на катастрофи. 11 свидетели потвърдили, че обвиняемият е извършил вмененото му престъпление.

До момента той не е осъждан. Съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи само административно наказание „Глоба" в размер на 1000 лева. Решението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград в 15-дневен срок.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов