Избрани Новини

Млади туристи ще покоряват върхове

Клуб "Пирински стражи" създадоха в Гоце Делчев ученици

Ученици в град Гоце Делчев създадоха туристическия клуб "Пирински стражи". Той е за деца от четвърти до осми клас и възникна по идея на учители-ентусиасти. Името е предложено от учениците, които са изработили и логото на клуба. Младите планинари приеха устав на клуба и избраха ръководство - това са ученици от седми и осми клас.

Клубът бе официално открит на специална церемония, на която присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметове, директори на учебни заведения, дарители, представители на туристически организации и др. Децата развяха красивото клубно знаме.

Бойното си кръщение учениците направиха през есента, изкачвайки трита най-високи върха в Пирин - Вихрен, Ореляк и Свещник. 67 са членовете в момента, но има още желаещи да се включат. Ръководители са учителите Славка Жостова, Александър Халачев и Лозана Грозданова.

Туристическата дейност не е новост за неврокопското училище. 20 години в Трето основно училище е съществувал туристически кръжок "Екскурзовод сред природата" с ръководител учителят Атанас Панчалиев, който беше също сред официалните гости на церемонията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов