Избрани Новини

Предлагат зимен ремонт вкъщи на половин цена

През пролетта и лятото има най-много работа за майсторите

Без работа и доходи не се стои цяла зима. Затова майстори-строители в Благоевград масово предлагат ремонти на половин цена. По спирки на градския транспорт и дървета все по-често се виждат закачени оферти с надпис: „Ремонт през зимата – 50% отстъпка". „Принудени сме да търсим някаква заетост, защото повече от 3 месеца през зимния сезон сме без работа. Всеки гледа да изкара нещо частно. Истината е, че много малко са тези, които са готови да ремонтират посред зима, но пък цената е повече от изгодна", твърди благоевградчанинът Атанас Чакъров, който е пенсионер, но заради ниската си пенсия продължава да работи по различни обекти.

За боядисване с латекс, 1 цвят, не взема по 2 лева на квадрат, а само по левче. Изолацията с гипсокартон – вътрена и външна, също не е на традиционната цена от 15 лева, а само 10 лева за квадратен метър, като понякога пада до 8 лева на квадрат. Лепенето на тапети излиза само 2-3 лева на квадрат, а по принцип услугата върви по 5 лева. Замазката до 5 сантиметра е 12 лева на квадратен метър, но през зимата за тази работа майсторите прибират не повече от 7 лева. За лепенето на фаянс и теракот разценката също е наполовина – от 20 лева на 10 лева за квадратен метър.

„През пролетта и лятото има най-много работа за нас. Но през зимните месеци е мъка. По-добре да предлагаме труда си на по-ниски цени, отколкото да стоим без доходи до месец март. Тези дни монтирах казанче и мивка за по 10 лева монтажа на двете, в другите сезони това струва по 20 лева", допълва Атанас Чакъров. Той твърди, че вече се намират клиенти на зимните ремонти, които са готови да разбутат домовете си, но да спестят сериозни средства в сравнение с един ремонт през пролетта или лятото, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)