Избрани Новини

Започна раздаването на талони за "Синя зона" в Благоевград

Напълно готови са и талоните за инвалиди

В първия месец от годината започна раздаването на талони за "Синя зона" в Благоевград. Сектор „Сигурност, охрана и обществен ред” вече са изработили над 500 талона, които могат да бъдат получени на гишетата на „Деловодство“, намиращи се на партерния етаж на Община Благоевград. Първи своите талони за паркиране взимат гражданите, подали документи преди 20 декември 2015 година. Напълно готови са и талоните за инвалиди.

Право на талони за безплатно паркиране имат физически лица с постоянен адрес, намиращ се в периметъра на „Синя зона“. Друго условие е собственикът на автомобила да не притежава гараж или такъв с променено предназначение на съответния адрес. Пропуск за безплатно паркиране се издава на един автомобил на жилище.

Пропуските се издават целогодишно, като за целта документи се подават в „Деловодството”, намиращо се на партера на Община Благоевград.  При липса на свободни места за паркиране в района, право на преференциално паркиране имат първите заели съответните места. Всички останали паркират по общия ред на други места в “Синя зона” срещу заплащане на служители. За целта е създадена система за заплащане чрез SMS на кратък номер 1373, като съобщението трябва да съдържа регистрационния номер на автомобила, изписан на латиница, без интервали. Престоят може да бъде платен и чрез служители на „Паркинги и гаражи“. Цената за престой е 1 лев на час. Според приетата Наредба от ОбС в „Синя зона” 10% от местата за паркиране са за инвалиди, като  те са обозначени по подходящ начин. Ползваните от инвалидите определени места са освободени от такси.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов