Избрани Новини

Глобиха с 3000 лева кафене в Дупница

Собственикът позволил на клиентите да пушат

Дупнишкият районен съд потвърди наложено административно наказание за кафене, в което не е спазена забраната за тютюнопушене, съобщи infomreja.bg. След наложена санкция от РЗИ – Кюстендил собственикът е обжалвал наложеното административно наказание. Случаят е от  12.02.2014 година в обект - открит бар към кафе, намиращо се на улица ”Христо Ботев” №5.

Според предоставените доказателства, в деня на проверката клиенти, намиращи се в заведението, са извършвали тютюнопушене, имало е и поставени пепелници с угарки и пепел от изпушени цигари, а в пространството на залата се е усещал тютюнев дим. За извършената проверка бил съставен констативен протокол от служители на Регионалната здравна инспекция.

Последвала и административна санкция в размер на 3000 лв., наложена по Закона за здравето.

„След като прие разглежданото нарушение за доказано по несъмнен начин, както и наложеното наказание за правилно определено, съдът намира обжалваното наказателно постановление за законосъобразно и като такова, същото следва да бъде потвърдено“, се посочва в мотивите на Дупнишки районен съд.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба в четиринадесет дневен срок от получаване на съобщението пред Административен съд -  Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов