Избрани Новини

Благоевградските лекоатлети тренират в зала върху дъски

Това обаче е предпочитаната настилка за техния треньор

Месец и половина преди старта на националния шампионат по лека атлетика за всички възрасти в Добрич, състезателите на клуб "Джордан"- Благоевград тренират при условия далеч от тези, които предлага лекоатлетическата писта. Под краката на атлетите има не тартанова настилка, а дървено дюшеме, информира БНТ. Лошите атмосферни условия са основната причина спортистите от клуба да тренират в зала, но не за лека атлетика, а за хандбал.

"Тук през годините и аз откато се помня, в Благоевград правим от нищо нещо.", споделя Йордан Янев- треньор по лека атлетика.

Професионалист като Йордан Янев обаче има друго виждане за нещата. Според него дървената настилка в никакъв случай не е най-лошата алтернатива, напротив.

"Аз бих предпочел това, което е. Тартанът е нож с две остриета- отдолу е направена върху цимент, пластът е много тъник и при съприкосновение на краката, на глезените с твърдостта, създава неуютност на глезена и убива краката, и по-бързо ви заболяват краката.", поясни той.

И тази година клуб "Джордан" ще разчита на познати имена. Иво Балабанов на 3000 метра стипълчейз и Николай Първанов в бягането на 800 метра.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)