Избрани Новини

Огромен клон се стовари пред блок в Благоевград

Над 100 дървета са изпочупени в града

Огромен клон падна през нощта в Благоевград, информира simitli.info. Той се стовари върху пътеката за входа за блок 28 в кв. „Ален мак”. Невъзможно бе излизането или влизането на хората в блока, тъй като клонът бе затворил изцяло пътеката. Щастлива случайност е, че не е паднал върху хора, коли или пък не се е стоварил върху прозорците на блоковете. Сутринта хората коментираха, че дървото, което се намира пред блока, отдавна е за окастряне, но никой не обръща внимание. Живущите подадоха сигнал до „Биострой”, но оттам са им отговорили, че има десетки подадени сигнали за паднали дървета, приели са сигнала, но кога ще дойдат, не се знае. Хората от блока повикаха неволята, запретнаха ръкави и резачка и сами нарязаха клона, като наредиха съчките отстрани. Кога обаче те ще бъдат почистени и извозени, предстои да видим.

„Над 100 дървета са изпочупени в Благоевград вследствие на обилния снеговалеж. Наши екипи започват почистването на клоните и където се наложи, ще отстраняват цели дървета, които застрашават живота или имуществото на гражданите“, съобщи шефът на общинска фирма „Биострой“ Васил Бачев.

Сигнали за опасни дървета има подадени от всички квартали на Благоевград.

Вчера, заради почистването на града от падналия сняг, екипите на „Биострой“ само премахваха клоните да не паднат върху хора или автомобили, а днес отстранените клони, останали по тротоарите и улиците, ще бъдат почистени.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)