Избрани Новини

Нови колиби строят в "Кремиковци"

Сдружение "Бъдеще за община Гърмен” готви събрание за незаконното строителство

За следващата неделя отложиха насроченото за днес общо събрание на сдружение „Бъдеще за община Гърмен", съобщи председателят Иван Кременлиев, известен като един от активните участници и организатори на протестите против незаконното строителство в ромския квартал на Гърмен, които през лятото на 2015 г. продължиха около 3 месеца, информира infomreja.bg.

Сбирката е отложена със седмица, за да се съберат повече хора и от селата Гърмен и Марчево, с които да се дискутира по-масово и открито проблема с незаконното строителство не само в квартал "Кремиковци", но и в цялата община.

"Преди дни представители на сдружението се срещнахме с кмета Минка Капитанова и апелирахме за вземане на спешни мерки за решаването на този дългогодишен проблем. Незаконното строителство продължава и в момента. В ромския квартал се строят нови колиби и никой не е наясно с какви разрешителни или протекции тече това строителство. На събранието на сдружението в неделя ще вземем конкретни решения за изготвяне на уведомления, като ще изискаме и проверки от съответните контролни институции", коментира председателят на "Бъдеще за община Гърмен".

Според него е недопустимо, докато обществеността в Гърмен очаква въдворяване на ред и събаряне на незаконните постройки, в гетото отново да се строи. 

"Ръководството на сдружението се чувства задължено да информира жителите на селата Гърмен и Марчево какво се случва и какви мерки се взимат по този въпрос 100 дни след изборите", подчерта Кременлиев.

Той отрече събранието да се свиква за организиране на нови протести, но заяви, че не е изключено и това да стане на по-късен етап, ако не последват адекватни действия на управниците на местно и държавно ниво.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов