Избрани Новини

Заплашват със стачка заради затворен път

Той е между Петрич и зеленчуковата борса край Кърналово

Повече от два месеца е затворена възловата пътна отсечка между Петрич и зеленчуковото тържище край село Кърналово. Хората вече открито изразяват възмущението и се питат докога ще обикалят по обходни маршрути през селата, за да стигнат до борсата, до Сандански, Благоевград и София. Пътуващите към Петрич също обикалят през селата. Това създава огромно неудобство за жителите и гостите на общината.

Отсечката бе затворена за ремонт още в началото на месец ноември, за да бъде ремонтирана за кратко време и движението да бъде пуснато. Строително-ремонтните дейности трябваше отдавна да са приключили вече, недоволстват хората в социалната мрежа. Трябваше да бъде ремонтиран и моста над река Струма.

Проблемът е, че заради подпочвени води едната лента на пътното платно пропада и създава условия за произшествия. Това наложи ремонт на възловата отсечка. Така месеци наред движението от Петрич за Благоевград и София и обратно е отклонено по обходен маршрут през селата Първомай, Кавракирово и Кърналово. Това е крайно неудобно за хората, тъй като значително увеличава разстоянието, а и разходите са по-големи. Освен това се руши обходният път през селата, откъдето сега преминават автомобилите. Големият въпрос е  защо не се работи по отсечката, а в същото време продължава да е затворена за движение и докога ще продължи това, питат хората, които се заканват с протестни действия следващата седмица.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)