Избрани Новини

Музей на планината отваря врати в Банско

За неговата реализация общината е предвидила около 300 хиляди лева

Музей на планината ще бъде изграден в Банско, съобщава kmeta.bg. Проектът е готов, а за неговата реализация общината е предвидила около 300 хиляди лева.

Деян Саздов, който стана популярен с оригиналните си решения за пространствен дизайн в градската архитектура и телевизионни студия, е разработил идеята до последния детайл.

Музеят ще бъде създаден в Дома на изкуствата, по известен като Галерията, която е построена преди години до къщата-музей „Никола Вапцаров“.

Още с влизането си посетителите на музея ще се потопят в красотата на Пирин, стъпвайки върху внушителен макет на планината, затворен под стъкления под. 3D прожекции ще използват стените , за да допълват внушението, че сте в центъра на живия организъм на природата и животът на банскалии.

Богатството на народната култура, нейните материални и духовни измерения, традиционнни събития, ритуали, обичаи ще бъдат вплетени в хармоничната връзка природа-човек. Невероятният спектакъл от светлина, звук и картина ще гарантират невероятно изживяване, убеждава ни авторът на идеята за музей на планината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)