Избрани Новини

Реновираният влак "Юндола" пое тази сутрин към Добринище

Новите вагони имат плъзгащи се прозорци, което позволява да се гледа свободно през тях и да се правят снимки

"В 8 часа и 25 минути от първи теснопътен коловоз ще замине пътнически влак 16130 "Юндола" за Варвара, Велинград, Якоруда, Разлог, Банско и Добринище!" - за поредно утро с тези думи в жп гара "Септември" съобщиха на пътуващите за минаващия сутрешен влак по теснолинейката. 

От днес композицията, включваща локомотив и четири вагончета, се движи с изцяло реновиран вагонен състав, пише Рzdnes.com. Преди дни излезе четвъртият от общо 8 теснопътни пътнически вагони, които БДЖ ремонтира във „Вагоноремонтен завод – 99″ АД – гр. Септември. Така цял един състав е готов.

До вчера реновираните вагони пътуваха на други влакчета по планинското трасе. От днес те ще обслужват само най-туристическия и населен влак по линията – „Юндола“ Септември – Добринище – Септември.

Новите вагони имат плъзгащи се прозорци, което позволява на туристите да гледат свободно през тях и да правят снимки – възможност, която липсва на другите вагони. Освен това романтиката в салона на вагончетата се допълва от светлосини пердета с надпис „БДЖ“.

Червеният плюш по седалките и съвременното осветление придават усещане за комфорт на пътуващите. Външният вид на возилата също е променен, по-точно цветовете, в които са боядисани. Вместо досегашното тъмнозелено, типично за теснолинейката, новите вагони са боядисани в червено и бяло, като така те ще се отличават през годината, когато природата се раззелени и влакчето потъне в нея.

По молба на Кристиан Ваклинов – радетелят за теснолинейката, и със съдействието на служителите във Вагоно-ревизорски участък – Септември, 4-вагонният състав е прехвърлен да обслужва само туристическия влак „Юндола“ – от днес.

„Искрено благодаря на началника на ВР участъка Муса Гагъмов, който реагира светкавично на молбата ми и направи така, че новите вагони да пътуват с този влак!“, каза Кристиан Ваклинов.

Композицията заминава от Септември всеки ден в 8:25 ч., пристига във Велинград в 9:55 ч., в Разлог – 12:47 ч. и пристига в Добринище – 13:20 ч. Влак „Юндола“ се връща от Добринище в 13:55 ч., от Разлог в 14:25 ч., от Велинград в 17:09 и пристига в Септемрви в 18:35 ч.

Връзката от Пазарджик за този влак е в 7:43 ч., а на връщане в 18:51 ч. от гара Септември. Пътуването от Септември до Добринище струва 6,50 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов