Избрани Новини

Ще има ли нови избори в Дупница?

Става ясно на 24-и февруари

Дали ще се провеждат нови местни избори в община Дупница, ще стане ясно на 24-и февруари. Върховеният административен съд в София е насрочил делото за тази дата от 11 часа. Жалбата е от Общинска избирателна комисия-Дупница, която протестира решението на кюстендилските магистрати, които обявиха вота за Общински съвет като недействителен, информира zadupnitsa.com.

Основният проблем се оказа независимият Иван Танев, който при преброяването бе останал на едва 2 гласа зад квотата за влизане. Последва жалба от него и още 6 партии и коалиции за ново броене на определени секции. Тогава се оказа, че Танев е получил още 10 гласа, които различните комисии са определили за недействителни. Жалбите на другите не повлияха на крайния резултат, но пък любопитното е, че КОС осъди ОИК да заплати разноски по делото на част от жалбоподателите, а не на всички.

Делото във ВАС е последна инстанция. Ако софийските магистрати потвърдят решението на кюстендилските си колеги, решението влиза мигновенно в сила и настоящият състав на Общинския съвет се разпуска автоматично. В залата ще влязат отново старите първенци, които управляваха в периода 2011-2015 година и ще останат до провеждането на новите избори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов