Избрани Новини

Бабинден в Разлог - неповторимо и красиво изживяване

328 бебета са се родили през 2015-та в Акушеро-гинекологичното отделение в Разлог

328 бебета са се родили за изминалата година в Акушеро-гинекологичното отделение в Разлог. 110 от тях са жители на Разлог, между които и три двойки близнаци. Началникът на отделението д-р Радка Божикова и нейният екип  посрещнаха днес на работното си място инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог и инж. Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности. Инж. Герчев пожела на целия екип крепко здраве и спорна  работа през цялата година и поднесе подарък красива кошница с цветя на медиците. 

Първото бебе на Разлог за 2016 г. е  Гергана Лазарова Джупанова, родена на 4 януари. Нейни родители са Катерина и Лазар Джупанови. Последното бебе за 2015 г. е Константин Давидов Райгал, който се роди на 30 декември. За родителите му Костадинка Тодорова и испанецът Давид Райгал той е втори син. Двете бебета и техните родители получиха подаръци от кмета инж. Красимир Герчев на тържество в НЧ „15.09.1903-1909“. Кметът на Разлог поздрави родителите на всички новородени през годината за щастието, с което са се сдобили и пожела на тях и семействата им да бъдат здрави, щастливи  и сплотени. След тържеството баби с новородени, родители, роднини, екипът на Родилно отделение-Разлог, ръководството на общината се хванаха на дългоочакваното Бабино хоро.

Бабинден е един от най-масовите празници в Разлог. Най-атрактивно е  традиционното Бабино хоро на централния площад в града. Бабите, облечени в красиви разложки носии, носят внучетата на гърба си в така наречената цедилка. По стара традиция децата, родени през изминалата година, са окичени със здравец, увит с червен конец и златна паричка за здраве и дълголетие на малките.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов