Избрани Новини

"Лазарица" ще се играе днес в Благоевград

Гостува Родопският драматичен театър "Н.Хайтов” - Смолян

Днес от 19:00ч. Родопски драматичен театър „Н.Хайтов” - Смолян гостува в Благоевград с „Лазарица” от Йордан Радичков.
Представлението е избрано за участие в международния театрален фестивал
"EX PONTO" 2016г. - Любляна , Словения, има номинация за награди "ИКАР"2015г. в категория-дебют, награда за главна мъжка роля и за сценография от фестивала за камерни спектакли – Враца.
„Да правиш „Лазарица“ е като да мислиш законите на Анщайн, при все че вече са написани. Първо, че този огромен текст се носи на плещите от един актьор, а е много трудно, след като десетки са правили образа, да се заемеш. Още по-трудно е, когато са го правили големи имена. Предизвикателствата обаче за някои като режисьора Крум Филипов са просто стъпало. Дали се е получило? „Лазарица“ е дълбок текст, много текст, мъдър текст. Качеството на постановката се разбира по това колко процента от това огромно хапче срещу бяса във всеки от нас, каквото е текста на пиесата, стига до публиката. И на големи актьори им се е получавало да не им спорят процентите в тази трудна роля. Обаче Кънчо Кънев успява да извади Лазар от гърдите си. Това означава дотам да вдигнеш процентите, че зрителят да усети Лазар, а не само да го чуе.
Гледали ли сте „Лазарица“? Това е пътя на пречистването – от гордост, его, мнителност, омраза, отмъстителност и страсти. Разказани „залепващо“, както каза ученик.”



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)