Избрани Новини

Благотворителен концерт набира средства за лечение на полицай

Ракът на полицая-самотен родител Головодов се влошил

Бивши съученици на 17-годишния полузащитник на ЦСКА Павел Головодов от  Гоце Делчев организират благотворителен концерт за набиране на средства за лечение на баща му, пише "24 часа".
49-годишният Георги Головодов е полицай в Гоце Делчев, но наскоро му е поставена диагноза рак на шиен прешлен. Лекуван е в интензивното отделение на болницата в родния си град, но преди дни състоянието му се влошило и е транспортиран до специализирано здравно заведение в София. Мъжът се нуждае от средства, за да продължи лечението.
Преди 2 г. съпругата му починала и той сам се грижи за двете си деца - Даниел, който е в 4-и клас и Павел, който отскоро е в ЦСКА. Роднини на семейството полагат грижи за малкия, докато баща му е в болница.
Бившите съученици на футболиста от основното училище, които сега са в Природо-математическата гимназия, са създали неформална младежката организация "Проектът" и чрез нея организират благотворителен концерт в подкрепа на полицая.
В петък, от 18 часа в Дома на културата в Гоце Делчев ще има концерт с благотворителна цел.
Каузата по набирането на средствата сплоти гоцеделчевци и вече са продадени 600 билета.
В концерта ще се включват всички местни певци и музиканти, както и ученически групи.
"Децата обикалят училищата не само в града, но и в съставните села на общината в името на благотворителната кауза. Навсякъде срещат подкрепа. Родители, както и ние, от общината, им помагаме с осигуряване на транспорт, за да стигнат до всички населени места. Създали са си организация "Проектът" с цел да активират младите хора за хубави неща. Буквално така пише в програмата им, което е похвално", каза кметът на общината Владимир Москов. Местни бизнесмени също откликват на призива за дарения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов