Избрани Новини

ГЕРБ - Бобошево зарадва възрастни хора

Топли дрехи подариха на обитателите на дома "Св. Иван Рилски"

Структурата на ГЕРБ - Бобошево зарадва с хранителни продукти и жест на внимание възрастните хора от дома "Св. Иван Рилски" в Кочериново.

По инициатива на Даниела Стоянова, ръководител на местната структура на Жени ГЕРБ и председател на ОбС - Бобошево, бяха закупени баници, погачи, сладкиши, основни хранителни продукти и безалкохолни за възрастните обитатели на дома. Благотворителният жест, който се проведе в деня на народния празник Бабинден, бе подкрепен и от председателката на младежката структура Миглена Георгиева, съветничката Василка Граховска и Радослав Шопски - член на общинското ръководство на партията. Топли дрехи за възрастните дами в дома пък бе осигурила председателката на ГЕРБ - Бобошево и общински съветник Гергана Виделова.

"Да бъдат живи и здрави, да живеят достойни и спокойни старини", пожела Даниела Стоянова на възрастните обитатели на дома. "Съпричастни сме към вашата съдба и винаги можете да разчитате на нашата подкрепа", допълни Стоянова.

Домът "Св. Иван Рилски" е единственото място в област Кюстендил, където възрастните хора могат да намерят подслон и адекватни грижи. Вече 70 години той осигурява дом и препитание на самотни баби и дядовци от цялата страна. Към момента в него живеят 60 възрастни, а за тях полага грижи добре обучен персонал от 26 специалисти - социални работници, лекар, сестри и т.н. Не във всяка стая обаче има хладилник и телевизор, споделиха възрастните хора и допълниха, че към момента това е лукс, който не могат да си позволят.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов