Избрани Новини

Банско отбеляза Бабинден

Мисия Банско

22-01-2016, 16:00

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бабинден и в Банско ще празнуват

Днес е Бабинден

На Бабино хоро в Разлог (галерия)

Събраха се майките на 59 момчета и 60 момичета, родени в община Банско през 2015 година

На 21 януари - Бабинден, всички жени, родили своите деца през изминалата 2015 година, празнуваха заедно по покана на община Банско. Инициативата, станала вече традиция, събра майките на 59 момчета и 60 момичета, родени в община Банско през 2015 година. За доброто настроение на дамите се погрижиха самодейците от читалище „Никола Вапцаров”, а за техните деца бяха подготвени любопитни подаръци.

Заместник-кметът на общинска администрация Банско Александър Мацурев поздрави присъстващите дами и им пожела здраве, уважение и топлина в семействата. Той стартира и една нова общинска инициатива в подкрепа на младите семейства – предоставянето на парична награда за първото родено дете в общината за годината. В случая късметлийката е малката Бориса Еринина, която се роди на 2 януари и е първото бебе за община Банско.

В рамките на организираната празнична вечеря, по инициатива на колектива на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” беше организиран благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на младия Антон Петров, който се бори със злокачествен тумор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)