Избрани Новини

Няма спирка! Крадецът краде и в затвора

Затворник пуска жалба срещу друг за кражба

Затворник с 9 присъди за кражби продължава "занаята" си и зад решетките, пише "24 часа".
Мартин Петров, който изтърпява поредна присъда в Бобов дол, бил уличен в кражба на дребна лична вещ, на стойност 4 лв., от килията на осъдения за убийство Алберто Йорданов.
Йорданов открил липсата и подал сигнал до надзирателите. Установен е извършителят на деянието посредством извършена видео-техническа експертиза. Крадецът Мартин бил разпознат на записа на камерите от охранител в затвора.
Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство за кражбата поради незначителност на деянието и е прекратила разследването.
Затворникът Йорданов обаче е подал жалба против прокурорското постановление. Районният съд в Дупница е уважил искането му да бъде продължено наказателното преследване срещу крадеца.
"Действително пазарната стойност на отнетата вещ е незначителна, но деецът е многократно осъждан. Има изключително негативни характеристични данни от предходни осъждания. Налице е висока обществена опасност на личността му. Демонстрирана е престъпна упоритост при реализиране на неправомерната дейност, още повече, че по този начин се нагнетяват от отношенията между лишените от свобода и обстановката в самия затвор", мотивира се съдът в Дупница и отмени постановлението за прекратяване на наказателното производство за кражбата. Делото е върнато на прокуратурата за продължаване на разследването.
Определението на РС-Дупница подлежи на обжалване и протестиране пред Кюстендилския окръжен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов