Избрани Новини

Потвърдиха присъдата на убиеца от с. Невестино

Крими

22-01-2016, 16:04

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Решението на Съда подлежи на обжалване или протест пред Върховен Касационен съд София

Апелативен съд Бургас е потвърди изцяло присъда на Окръжен, с която подсъдимият Венцислав Делев е признат за виновен в извършването през наември 2014г. в карнобатското село Невестино убийство с особена жестокост. В резултат на нанесените множество удари по главата с дървен сап и посичащо средство, пострадалият Тодор Атанасов е починал.  Деянието е било извършено от подсъдимия Делев в изпитателния срок по предходна присъда за извършена кражба. 
За извършеното убийство на подсъдимия е наложено наказание 13,4 год. „лишаване от свобода“, които ще изтърпи при първоначален „строг“ режим в затвор.
Решението на Съда подлежи на обжалване или протест пред Върховен Касационен съд София. 
Припомняме, че на 23 ноември 2014 г. между 16.00 и 17.00 ч. 18-годишният тогава Венцислав Делев умишлено умъртви 74-годишния мъж, нанасяйки му 11 рани по главата с дървения сап. Венцислав имал уговорка да нацепи дървата на бившия горски срещу определена сума. Накрая обаче той получил само 7 лв. Това вбесило Венцислав и той решил да си отмъсти. Отишъл в кафенето на Атанасов около 16 часа на 23 ноември, с него било и 15-годишно циганче. То е станало свидетел на зверското убийство. Венцислав бил на няколко ракии, ъоръжен с дървен сап в ръка. След скандал се стигнало до фаталния край.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов