Избрани Новини

Възстановени са трите коловоза на гара Дупница

Инцидентът се случи с товарен влак, превозващ цимент

"Успяхме бързо да възстановим трите коловоза на гара Дупница , за да няма сътресения по графика за движение на влаковете пътуващи по линията София-Кулата". Това каза инж. Бисер Минчев, главен ревизор по безопасността на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), във връзка с дерайлиралия товарен влак на гара „Дупница”, цитиран от Фокус. Той припомни, че инцидентът се е случил с товарен влак, превозващ цимент. По думите му маршрутът, по който се е движил, е от Димитровград за Благоевград или Кулата. „В гара Дупница дерайлират девет вагона – четири циментовоза и пет вагона, които са натоварени с пакетиран цимент. Има сериозно разрушен железен път и стрелки”, обясни инж. Минчев. „Благодарение на експлоатационния персонал на НКЖИ се възстановиха първи, втори и трети коловоз, което означава, че имаме движение София-Кулата и от Дупница за Големо село и Бобов дол”, поясни главният ревизор по безопасността на НКЖИ.
Инж. Минчев не пожела да се ангажира с конкретна информация по отношение на причините за инцидента. „При нас веднага се назначава оперативна група, която събира доказателства. Това е техническо разследване, което ще установи какъв е и дали е имало проблем при подвижен състав”, уточни инж. Минчев.
По думите му още не е направена оценка за нанесените щети. „Успяхме бързо да възстановим трите коловоза, за да няма сътресения по графика за движение на влаковете. Главният ревизор, който е на мястото на инцидента, посочи, че тепърва ще се вдигат вагони, след това ще се види какво е състоянието на железният път. „Ще се види колко метра железен път е засегнат, има много траверси за смяна. Няма да са малко щетите”, добави той. Инж. Бисер Минчев изрази предположение, че ще има сериозна възстановителна дейност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)