Избрани Новини

Кресна остава без модерен Спешен център

Няма осигурен общински имот за строителството

Общински съветници загърбиха изграждането на нов Спешен център в Кресна. Жителите на общината скоро няма да имат модерен филиал на Център за спешна медицинска помощ. Причината е, че местните парламентаристи не са осигурили общински имот за строителството на сградата.

Общинският съвет гласувал за изграждането на здравния център терен, който е частна държавна собственост. Решението е взето през юли миналата година. Отгоре на всичко то не получило необходимото мнозинство. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов върнал становището на съветниците за преразглеждане, но те отново проявили небрежност, неглижирали казуса и не прегласували решението в законовия 14-дневен срок. По този начин проблемът стигнал до Административен съд. Магистратите приеха, че решението на съветниците в Кресна е абсолютно нищожно, тъй като в тяхната компетенция е да се разпореждат само с имоти и терени, които са общинска собственост. Вместо това те се опитали да отредят за медицинския филиал парцел - частна държавна собственост. Така изграждането на нов и модерен филиал на Спешен център в Кресна скоро няма да има.

Миналата година стана ясно, че правителството стартира проект за модернизация на Спешна помощ на стойност 85 млн. евро, осигурени по ОП "Региони в растеж". Необходимо условие обаче за реализация на програмата бе общинските съвети да гласуват промяна на ползваните по проекта общински имоти в публична държавна собственост, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов