Избрани Новини

Ще възстановяват водоскок и селски път по проект

Два проекта на Община Благоевград получиха финансиране

Два проекта на Община Благоевград получиха финансиране от фонд "Солидарност" на Еевропейския съюз (ЕС) за възстановяване на щети от миналата зима, съобщиха за радио „Фокус“ от общинската администрация. Сумата, която ще бъде отпусната, е в размер на 35 909, 9 лева без ДДС.

По първия проект- „Авариен ремонт на водосток и път за махала "Стопанска" в село Габрово", финансирането е 16 402,30 лева без ДДС, а аварийното възстановяване на обекти и предприемане на срочни мерки за отстраняване или намаляване на последиците от обилния валеж в други четири благоевградски села е оценено на 19 507,60 лева без ДДС.

Финансирането по първия проект е по повод на това, че при обилните валежи от 30 януари до 4 февруари 2015 година пътят за махала "Стопанска" в землището на село Габрово е бил разрушен, вследствие на силно компроментирания водосток. В резултат на това водата е отнесла земната основа в участъка и преминаването на автомобили през него е станало невъзможно, а достъпът до махалата е бил прекъснат.

По другия проект са извършени ремонтни дейности на територията на благоевградските села Изгрев, Падеш, Логодаж и Горно Хърсово.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов