Избрани Новини

Пазарните дни в Благоевград преминават в леден отпуск

Сряда и събота на пазара можем да намерим предимно картофи

Студът опразни пазара в Благоевград, пише simitli.info. В така или иначе студения закрит кооперативен пазар отдавна и предлагането и търсенето не са завидно ниво. В пазарните сряда и събота обаче работливи хора от селата край Благоевград, тук там и някой търговец, естествено, отрупват масите отвън с витамини. Откакто ни скова голямата студ обаче, пазарни дни почти няма. Сряда и събота на пазара можем да намерим предимно и само картофи. Тук-там се предлага боб, шарен, черен, бял… всякакъв, и до него бурканчета с мед. На съседната маса – най-много и туршия да намерим. И толкоз. Случайно в средата на пазара, в голямата студ, свежи репички се усмихват плахо до рошавата маруля.

Няма го в студа това богатство от домашни ябълки, круши, ряпа, цвекло, морков, пащърнак…. Тази есенна пъстрота за трапезата, наситена с витамини, така ценни в сезона на простудите и грипа.  

Неизменно обаче са усмихнатите жени с шамиите от Якорудско, които хранят голяма част от Благоевград с мляко и млечни продукти. Те от студ не се боят. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов