Избрани Новини

Кметът Камбитов сбъдна желания на деца, писали до Дядо Коледа (Снимки)

Миналата година писмата бяха 300, тази са около 700, заяви Камбитов

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов награди децата, написали и пуснали най-оригиналните и трогателни писма в кутията на Дядо Коледа, която в продължение на месец остана на площад „Георги Измирлиев“.

9-годишната Анастасия получи дългоочаквания от нея подарък истински куче порода чихуaхуа, а не плюшена играчка. Кученцето бе поднесено от кмета Камбитов в кошница, а дарът бе придружен със сертификат за отлично здравословно състояние и дълго родословно дърво. Момиченцето, което е в трети клас, увери, че тя и братчето и ще се грижат за своя домашен любимец, за когото те избраха името Триш. Михаела, която също сама беше написала писмото си, получи желаното колело, а Дара- кола с дистанционно. На Андреа, която си бе пожелала единствено здраве за нея и семейството й, кметът д-р Камбитов връчи едногодишни ваучери за тенис и рисуване.

Общо 12 деца бяха зарадвани с подаръци, описани в писма до Дядо Коледа. Кметът д-р Атанас Камбитов изрази радостта си, че с всяка година децата, пускащи писма в кутията на Дядо Коледа, стават все повече и повече.

"Миналата година писмата бяха 300, тази са около 700, надявам се следващия път да са поне 1000“, каза д-р Камбитов и отправи послание освен към самите деца и към техните родители. „Децата се нуждаят не толкова от напътствия, а от пример. Нека родителите бъдем този пример, нека виждат в нас това, от което имат нужда, нека ги накараме да вярват, че съществуват чудеса. Детето затова е дете, за да вярва. Нека не му отнемаме вярата в чудесата – всичко това зависи от нас.“, каза кметът Атанас Камбитов.

Кметът на Благоевград също беше зарадван с подарък. В знак на благодарност малката Дара му поднесе книга „Автобиографията на Дядо Коледа“.

Кутията на Дядо Коледа събира писма за трета поредна година. Инициативата е на кмета д-р Атанас Камбитов и неговият екип. Тя има за цел да насърчи въображението на малките жители и да ги зарадва, сбъдвайки желания. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов