Избрани Новини

Водата в Митино е годна за пиене

Проби от питейната вода са взети от здравната инспекция

Няма проблем с качеството на питейната вода в петричкото село Митино. Тя е годна за пиене и не е причина за неразположението на местни жители, постъпили в петричката болница. Това заяви в понеделник д-р Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция в Благоевград, съобщава standartnews.com.

Седем жители на Митино постъпиха в лечебното заведение миналата седмица. Те бяха приети със симптоми на стомашно-чревно разстройство. Някои местни хора се съмняваха, че неразположението на техните съселяни е заради лошото качество на питейната вода. Водното дружество по спешност извърши дезинфекция на живителната течност.

"Цели семейства страдат от проблеми със стомаха, не знаем от какво е, но се страхуваме да не е от водата.", споделиха преди дни жители на Митино. В селището веднага дошли и служители на РЗИ - Благоевград. Те взели проби от питейната вода. Дали и предписание на „ВиК" да извърши ударна дезинфекция на живителната течност. Мярката е превантивна, взетите по-рано проби нямат отклонение в показателите, успокоиха от водното дружество.

"Нека хората бъдат спокойни относно качеството на водата, която пият. Резултатите показаха, че всичко с живителната течност е наред. Нашите предположения, че става въпрос за вирусна инфекция, се оказаха верни. Ако водата бе с лошо качество, то щяха да са засегнати почти всички жители на селото, а не само 7-8 души.", уточни д-р Мончева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов