Избрани Новини

Изгоря къщата на сляпа баба в Сапарева баня

Искра запалила комина на къщата

Пожар изпепели дома на сляпата Мария Соколова, на 77 г., от квартал „Гюргево“ в Сапарева баня. Огнената стихия е обхванала къщата около 20,00 ч. в неделя. Баба Мария напълнила със сухи дърва готварската печка, на която се отоплявала, но от буйния огън прехвърчала искра и запалила комина на къщата. За минути пламъците обхванали целия покрив, пише struma.bg.
Сляпата жена разбрала, че нещо става, и започнала да крещи за помощ. Излязла на двора и усетила дима, който идвал откъм къщата. Съседите видели, че сградата гори, и веднага позвънили на телефон 112. Докато пристигне пожарната, те гасили с кофи и други подръчни средства, но покривът вече бил изгорял.

Притеснена, че остава без дом посред зима, баба Мария през сълзи разказа: "Преди две години на Коледа ми горя домът, сега пак. Проклетия ли е, какво е, не зная. Живея с внука си, имам и внучка, но тя е на друго място. При предишния пожар останаха само две стаи, всичко друго изгоря. Сега останах без покрив, от гасенето всичко е наводнено и замръзна. Какви старини дочаках", проплака сляпата баба Мария Соколова.

Тя има син, който от дълги години живее в Англия и не се е обаждал, откакто е в чужбина. Съпругата му изоставила двете си деца още като малки и баба Мария се грижи и до днес за тях, въпреки че внучката е на 19 г., а внукът на 25.

От общината в Сапарева баня поеха ангажимент с каквото могат да помогнат на останалата на улицата посред зима Мария Соколова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов