Избрани Новини

Дарение от 30 хиляди тома получи читалищната библиотека

Книгите са собственост на закритата вече Професионална техническа гимназия

Голямо дарение получи библиотеката към Народно читалище „Никола Вапцаров” в Благоевград. Книгите са собственост на закритата вече Професионална техническа гимназия, чиято база остава неизползваема след сливането ѝ с Гимназията по електроника и електротехника. С над 30 хиляди тома научна и художествена литература ще бъде обогатен библиотечният фонд на читалищната библиотека, съобщи БНТ.

Ръководството на новосъздадената гимназия решава библиотечният фонд на закритото училище да бъде дарен на обществена институция.

“Ние заделихме това, което трябва за настоящата професионална гимназия и останалото решихме да го дарим на читалището в Благоевград”, сподели инж. Асен Давидков, директор на  гимназията.

В момента библиотекарите обработват дарените книги. Сред тях вече са открити редица ценни заглавия.

„Това са вестниците, които са издавани от Ботев, както виждате "Будилник", "Знаме", "Нова България" и "Дума". Тук може всеки да дойда и да види какво е писал Ботев по това време”, допълни инж. Давидков.

Новите заглавия ще бъдат на разположение на читателите в началото на пролетта. Дарената литература ще бъде разпределена във всички филиали на читалищната библиотека.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов