Избрани Новини

33-годишният благоевградчанин Атанас е пострадалият при инцидента под виадукта

Вчера след 10:30 часа парче бетон се откърти от надлез над магистралата и падна върху кола

33-годишният благоевградчанин Атанас е пострадалият при инцидента под виадукта на АМ „Хемус“. Припомняме, че вчера малко след 10:30 часа парче бетон се откърти от надлез над магистралата и падна върху кола. Благоевградчанинът е пътувал на предната седалка и бетона е паднал върху стъклото пред него, отърколил се е назад и го е ударил в гърдите и главата. Атанас се прибирал в родния си град от САЩ за кратко гостуване.

Потрошената кола пък е собственост на дупничанина Йордан Илиев. На задната седалка е била майката на Йордан - Ирина Илиева. Пред btv тя обясни, че както карали колата, изведнъж върху нея паднала буца цимент, а пострадалият започнал да издава странни звуци. Когато го погледнала видяла, че от устата, носа и гърдите му тече кръв.

Раненият пътник е настанен в „Пирогов“ без опасност за живота със счупена челюст и рана на гърдите. Днес Атанас ще бъде опериран.

Пред bTV шофьорът на автомобила Йордан Илиев заяви, че възнамеряват да съдят пътната агенция заради инцидента вчера. Той обясни, че първоначално не е разбрал какво се е случило, и помислил, че върху колата е паднал леден къс или висулка.

„Видях, че стъклото е счупено, после видях моя приятел целия в кръв, отбихме, звъннах веднага на 112. Дойдоха бързо поне”, разказа Илиев.

Той допълни, че потърпевшите не са удовлетворени от обясненията на АПИ за инцидента. Падналият бетонов блок е с дължина 46 сантиметра и тежи 5 кг.

Припомняме, че вчера от Агенция „Пътна инфраструктура“ публикуваха официалната си позиция за инцидента. Според тях в пукнатините на бетона на старото съоръжение е влязла вода, която е замръзнала и е откъртила парчето бетон.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов