Избрани Новини

Гръцките фермери отново смятат да блокират границата от 12 до 18 часа

Земеделски производители от Санданско-Петричко и Гоцеделчевско може да подкрепят протеста на колегите си от Гърция

Втора седмица продължават ефективните протести на земеделските производители в Гърция срещу осигурителната и данъчна реформа  на правителството. Днес те се заканиха  с трактори и  селскостопански машини да блокират всички основни пътища, пристанища и сухопътни граници, предаде БНР.
До този момент официална информация до българските власти за по-продължителна блокада на  гръцко-българската граница няма. Това заявиха от Главна дирекция „ Гранична полиция“  по повод намерението на гръцките фермери  да блокират основни пътища, пристанища и гранични пунктове от 12 до 18 часа.  Ако  това обаче се случи, в  района на граничните пунктове "Кулата“ и "Илинден“ на наша територия  са предприети  необходимите действия за организиране на местата за  спиране и изчакване на автомобилите  в аварийната лента.
При по-продължителна блокада областната управа в Благоевград, кметовете на общините около основните  международни пътища, свързващи ни с Гърция, органите на Изпълнителна  агенция "Автомобилна администрация“ и МВР са в готовност да  обособят и други  места за спиране на автомобилите, както и  информиране за  използване на други  маршрути, ако някои от граничните пунктове бъдат отворени по-рано.
Има вероятност земеделски производители и преработватели от Санданско-Петричкия и  Гоцеделчевския район да  подкрепят протеста на колегите си от Гърция , но само символично, за да не се създават безредици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов