Избрани Новини

Създават Център за лица със зрителни увреждания в Благоевград

Ще бъде с капацитет 30 места

Кметът д-р Атанас Камбитов внесе предложение до Общинския съвет да бъде създаден Център за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания в Благоевград. За целта е необходимо да бъде извършено актуализиране на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги 2016 – 2020 г. на Община Благоевград и годишния план за развитие на социалните услуги за тази година.

Към този момент в Благоевград функционира Център за социална рехабилитация и интеграция, чиито услуги са насочени към деца и младежи. Чрез разкриването на нов център за лица със зрителни увреждания ще бъде създадена възможност да се осигури специфична подкрепа за тях.

Центърът ще включва различни дейности като зрителна рехабилитация,  Брайлова грамотност, ориентиране и мобилност, обучение за ползване на мобилен телефон, психологическа помощ и подкрепа, използване на специфична фонетика, компютърна грамотност и др. Центърът за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания ще бъде с капацитет 30 места.

Предложението на кмета д-р Камбитов е  финансирането му да бъде държавна делегирана дейност или средства от оперативни и/или други програми за финансиране. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)