Избрани Новини

Петър Паунов: Решението на ВКС е победа за България

Назначил е комисия за обезопасяване на джамията "Фетих Мехмед"

Победа за България, така кметът на Кюстендил Петър Паунов определи решението на Висшия касационен съд да отхвърляне на претенциите на мюсюлманското вероизповедание към всички имоти в страната, предаде Дарик.
„Всички трябва да празнуваме за това, че незаконните претенции на мюсюлманското вероизповедание бяха поставени на място и бяха отхвърлени. Разбра се, че когато има обоснована и добре аргументирана гражданска позиция, тя може да доведе до прелом както в законодателни намерения, а също така и да пресече всякакви опити за незаконна подмяна на вот", заяви Петър Паунов.

Кметът обяви, че е назначил комисия за обезопасяване на джамията „Фетих Мехмед", която се намира на ул „Цар Освободител".
„Надяваме се Министерството на културата да ни съдейства. Джамията е държавна собственост, а терена е общински. Наложително е да бъде обезопасено, ако се наложи ще бъде демонтирана част от нея. Говоря за опасната част. Тогава може и да се мисли за кандидатстването с проект и превръщането й в музей", допълни Паунов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов