Избрани Новини

Болница "Св. Мина” в Благоевград избра своя доставчик на ток

Всеки клиент сам има възможност да избира търговеца, който ще му доставя ток

От началото на тази година в България започна поетапно либерализиране на пазара на електроенергия. Целта е цената на електрическата енергия да се сформира на пазарен принцип и доставчикът на електроенергия да бъде свободно избиран от потребителите. Всеки клиент сам ще има възможност да избира търговеца, който ще му доставя ток. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че се разработват мерки за защита на потребителите. Те трябва да са готови до края на април.

Специализираната болница за лечение на онкология „Св. Мина” в Благоевград от декември месец миналата година е на свободния пазар за електроенергия. След проведена обществена поръчка е избран търговецът, който е предложил на най-ниска цена да доставя ток.

Д-р Георги Георгиев, директор на Специализираната болница за лечение на онкология „Св. Мина” в Благоевград: „Това, което видяхме от първата фактура е, че реално парите, които платихме за декември месец, за чистата енергия говоря, съпоставими с миналия месец действително са по- малко.”

Ръководството на болницата каза, че очаква да се намалят разходите на лечебното заведение за електроенергия с около 20%.

Д-р Георги Георгиев, директор на Специализирана болница за лечение на онкология „Св. Мина”: “Плащаме там всички такси, които са си регламентирани от закона към ЧЕЗ и си плащаме консумираната електрическа енергия към съответната фирма, която спечели обществената поръчка.”

При по-голямата конкуренция между доставчиците ще бъдат създадени и по-добри условия за потребителите не електрическа енергия, смятат специалистите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов