Избрани Новини

Над 10 000 туристи атакуват Банско през уикенда

Снегът и евтините нощувки пълнят курорта с гости

Снегът в Пирин планина и по-евтините нощувки ще доведат над 10 000 туристи още този уикенд в курорта Банско. В момента тук е пълно с турски гости, тъй като студенти и ученици са във ваканция. Най-малко 3000 нашенци ще пристигнат за отдих в планинския град заради ученическата ваканция у нас.

„Цените на нощувките вече ги свалихме преди десетина дни с 10-20%, след 1 февруари намаление ще има с още толкова. В семейните хотели нощувка и закуска не са по-скъпи от 30 лева. В тризвездните хотели същата услуга е максимум 40 лева. В четиризвездните това двойната стая струва над 100 лева, но в тях има много екстри, които се ползват безплатно от клиентите. Непрекъснато правим промоции, за да привлечем клиенти. Даваме 4 нощувки на цената на 3, 6 на цената на 5", заяви председателят на Туристическата асоциация в Банско Мариана Спасова. Тя увери, че условията за каране на ски в Пирин планина са перфектни. Не е студено през деня, а пистите са отлично обработени и сняг има достатъчно. Този уикенд в курорта очакват много гости от балканските страни – Гърция, Македония, Сърбия, ще дойдат и доста румънци. В началото на февруари пристигат английските гости.

Най-важно е да се задържи снежната покривка в планината, за да се радваме на добър зимен сезон, който да е по-успешен от миналогодишния, твърдят банскалии. Почти всички луксозни хотели ще са пълни до края на месец февруари. Има ли сняг, то ще има наплив на туристи чак до средата на април месец. По този начин ще компенсираме по-слабия старт на сезона заради липсата на естествен сняг, твърдят хотелиери, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов