Избрани Новини

Бонка Ичкова: Виновен за ситуацията около учебните програми е новият Закон за образованието

Хубаво е, че този път обществеността прояви позиция, заяви председателят на Синдиката на българските учители в Благоевград

Виновен за цялата ситуация около промените в учебните програми е новият Закон за образованието, каза за радио „Фокус“ Бонка Ичкова, председател на Синдиката на българските учители в Благоевград.

Според нея, министър – председателят Бойко Борисов е трябвало да поиска оставката на Милена Дамянова, която е вносител на закона, а не на просветния министър проф. Тодор Танев. "Министерството на образованието трябваше да се съобразява с новия закон и в много кратки срокове да нагажда учебните програми, стандарти и така нататък. Беше нормално, че след всичко това ще възникнат проблеми. Лично аз много пъти сигнализирах и в други интервюта  съм казвала, че така ще се получи, когато се работи на парче и от днес за утре. Хубаво е, че този път обществеността прояви позиция, социалните мрежи са пълни с протестни изказвания, но отново стрелите не са насочени там където трябва“, категорична бе Ичкова.

Тя допълни, че може би най-важният въпрос е каква е първопричината за случващото се като заяви, че това не е Министерството на образованието, а Парламента, който прие този закон, който трябва да влезне в сила от 1 август. Председателят на Синдиката на българските учители в Благоевград каза още, че е невъзможно технологично да се спазят сроковете за изготвянето на нови учебници, за екипи, за одобрение, за отпечатване и е било абсолютно естествено, че ще се стигне до такива неща. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов