Избрани Новини

В Осина продължават да имат проблеми със свлачищата

Продължават да се появяват пукнатини по къщите, твърди кметът на селото

В сатовчанското село Осина продължават да имат сериозни проблеми със свлачищата. Това заяви пред „Фокус“ кметът на селото Славчо Хаджиев. По думите му, проблемите в населеното място датират още от 2013 година, като за тях са уведомени всички институции, но за момента все още няма намерено решение.

"В момента нямаме обявено бедствено положение, но проблемите със свлачищата продължават, защото те са активни през целия период. Сега не са толкова фрапиращи както бяха по-рано, но продължават да се появяват пукнатини по къщите, което само по себе си говори, че свлачищния процес продължава и сега“, уточни Хаджиев.

Той допълни, че след интензивните валежи миналата пролет се е наложило три семейства от село Осина да бъдат евакуирани от домовете си, като до днес те не могат да живеят в къщите си, защото има опасност за тях, но все пак от време на време ги посещават. Хаджиев бе категоричен, че обстановката в селото остава доста усложнена, тъй като за момента никой не се е ангажирал с предприемането на конкретни мерки за овладяване на ситуацията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов