Избрани Новини

Има опасност Осина да остане откъсната, заради пропаднал от свлачище път

Кметът на селото- Славчо Хаджиев, почти всеки ден звъни на областния управител

Има сериозна опасност село Осина да остане откъснато заради пътя, който пропадна вследствие на свлачище миналата пролет, каза за радио „Фокус“ Славчо Хаджиев, кмет на сатовчанското село. По думите му, вече около година пътят не е възстановен и е възможно при топенето на снеговете и пролетните дъждове да се стигне до пропадне единствено здраво пътно платно, по което минава целият трафик от и за населеното място.

"Почти всеки ден звъня на Областният управител Бисер Михайлов и по останалите институции и ги умолявам да ни отпуснат пари, за да може да реализираме проект за укрепване на свлачището. В общината вече сме изготвили такъв проект, предали сме го, но нямаме финансиране. Всеки ден се надяваме, че Междуведомствената комисия ще отпусне средства за овладяване на свлачището”, каза още Хаджиев.

Той допълни, че единствено в Общинския бюджет е заложена малка сума за укрепване на свлачището и ремонт на пътя, но тези средства са крайно недостатъчни, защото проектът е за много по-голяма сума. Хаджиев бе категоричен, че при цялостно пропадане на пътя няма алтернативен такъв, който биха могли да използват.
Припомняме, че през февруари месец 2015 година огромно свлачище подкопа единствения път за село Осина и създаде реалната опасност да остави жителите му без връзка с останалия свят. Активизиралото се свлачище е с диаметър около 60 метра, а под пътя има образувала се огромна хралупа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)