Избрани Новини

Владиката заряза лозята на бизнесмени

Неврокопският митрополит Серафим освети нова техника в Ласкарево

Неврокопският митрополит Серафим заедно със свещеници извърши ритуала по зарязване на лозята в санданското село Ласкарево. Празникът тук отбелязват с много почит, надежда и духовна вяра. Владиката бе гост на бизнес фамилията Бошкилови. Той не само заряза лозята, но и освети новозакупената техника от бизнесмените по европейски проект за производство на биологично и екологично земеделие.

Неврокопският митрополит заряза лозичките, поля ги с вино и благослови масивите, бъдещата реколта и всички присъстващи, а стопанинът на лозята Николай Бошкилов пък пожела здраве и успехи и с божията благословия да започнат обработката на лозовите масиви и през новата стопанска година.

Бизнесменът изтъкна, че занапред ще се стреми към преминаване към биологично производство, каквито са тенденциите на развитие в ЕС. Накрая митрополит Серафим и Кръстю Бошкилов изготвиха „короната" на лозовия цар или венеца от лозови пръчки, който да дава сили и благословия през годината. Веселбата се пренесе на селския мегдан, където се изви и традиционното Трифоновско хоро, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)