Избрани Новини

Атанас Камбитов: Македонските студенти в нашия град се увеличават

Над 12 000 адресно-регистрирани македонци живеят в Благоевград, заяви градоначалникът на среща в Скопие

Всяка година македонските студенти в Благоевград се увеличават. Това каза кметът на Благоевград по време на среща в Скопие между министъра на икономиката на Македония Беким Незири, с министъра на туризма на България Николина Ангелкова и кметове на двете държави, предаде репортер на Агенция ‘‘Фокус’’.

"Благоевград е община, която се намира на 220 км от македонската столица. Всяка година виждаме увеличение на македонските студенти, които идват да учат при нас. Над 18 000 са желаещите да се обучават в града, имаме и единственият на Балканите Американски университет. Има над 12 000 адресно-регистрирани македонци, които живеят в Благоевград”, заяви д-р Атанас Камбитов.

Той покани всички присъстващи на срещата на 2-рото издание на „Франкофоли”, което ще се проведе на 19-20 май тази година, на което специални гости ще са Gipsy Kings. По думите му, в Благоевград откриват ски писта, с което градът ще стане много добра дестинация.

"Не искам да се конкурирам с кмета на Банско Георги Икономов” заяви Камбитов.

"Изграждаме една пътна инфраструктура, която е на стойност 120 млн. лв. Общината инвестира в проекти, които генерират заетост”, допълни той. Кметът на Благоевград уточни, че много важно за туризма е добре изградената инфраструктура. "Тогава идват и туристите. Благоевград е близо до границата, на около 30 км, но пътя до КГПП „Станке Лисичково-Делчево” трябва да бъде разширен. По този въпрос съм говорил с премиера Бойко Борисов да се изгради още една лента за движение по този път, защото ние сме съседи и трябва да си ходим на гости”, каза още д-р Атанад Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов