Избрани Новини

Варненският театър гостува с "Ретро" в Дупница

Постановката е на Пламен Марков

За първи път Варненският театър „Стоян Бъчваров" ще гостува на дупнишка сцена. „Ретро" по Александър Галин ще представят актьорите от морската столица. Постановката е на Пламен Марков. Спектакълът ще може да видите на 5 февруари от 19 часа на сцената на ОбДТ „Невена Коканова". Сценография и костюми Мира Каланова, музика Калин Николов, фотография и дизайн на плаката и програмата Симеон Лютаков. Действащи лица и изпълнители: Чмутин - Михаил Мутафов, Людмила - Милена Кънева, Леонид - Валентин Митев, Роза - Юлияна Чернева, Нина - Теодора Михайлова, Диана - Нели Вълканова, Василия - Петя Янкова, Тоня - Денка Радева.

Пламен Марков посвещава своя прочит на „Ретро” на първата си учителка по театрална педагогика проф. Димитрина Гюрова, чиято легендарна постановка на същата пиеса от 1982 г. В периода 1959-1963 Димитрина Гюрова също е била режисьор във Варненския драматичен театър, а нейният съпруг Николай Савов, като директор на театъра, е изиграл решаваща роля за преустройството на зала „Съединение” в театър „Варненска комуна”, сега Сцена Филиал.
Пламен Марков: „Донякъде ще ни разсмеят, донякъде ще ни натъжат, ще предизвикат размисли и непременно ще ни накарат да съпреживеем личните човешки драми в тази едновременно забавна и сериозна история за възрастен вдовец, когото дъщерята и зетят сватосват – почти едновременно и неособено деликатно, за три самотни дами. Има защо пак да се огледаме за нещата, които са ни най-важни, но които най-често ни е трудно да постигнем.”

Билети може да купите на касата на театъра в Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов