Избрани Новини

Заловиха наркоразпространители в Петричко

Полицейски служители на РУ-Петрич проведоха успешна акция

През изминалото денонощие от полицейски служители на РУ-Петрич е проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

В къща в с.Митино, общ.Петрич, обитавана от И.Т. /42г./ от с.Митино, е открит и иззет найлонов чувал, съдържащ около 1,500 кг сухи съцветия, а в гараж към нея са открити и иззети пет чувала, съдържащи около 10,500 кг съцветия, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. И.Т. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК,  съобщиха от ОД на МВР-Благовград.
В хода на извършена пред жилищна сграда в Петрич проверка на Г.К. /21г./ от Петрич, същият предава текстилна чанта на 17-годишно момиче от Петрич, което побягва от органите на реда и изхвърля найлонов плик, съдържащ около 67 гр зелено-кафяви съцветия. Момичето е задържано незабавно и след извършен личен обиск у него са открити две салфетки, съдържащи около 6 гр зелено-кафяви съцветия, а в текстилната чанта са намерени и иззети плик, съдържащ около 25 гр зелено-кафяви съцветия и плик с около 7 гр  прахообразно вещество. След направен полеви тест намерените съцветия и прахообразното вещество са реагирали положително на канабис. Г.К. и 17-годишната девойка са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3, пр.2, т1 от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)