Избрани Новини

Пият вино и зарязват лозя и в Илинденци

Традиционният празник ще започне в 10.30 часа на лозовите масиви в местността Масовец

24-то издание на Празника на Боговете и виното ще се проведе в село Илинденци днес.

Традиционният празник ще започне в 10.30 часа на лозовите масиви в местността Масовец с церемония по посрещане на свитата на Боговете, празничен водосвет и благословия за плодородна винарска година. Ще се извърши и ритуалното зарязване на лозята.

В 13.30 часа на площада в село Илинденци празникът ще продължи с церемония по награждаване на най-добрите бели и червени вина и коронясване на Царя на виното. Ще се открие и ретроспективна фотоизложба за празника. Подготвена е празнична програма с участието на гост-изпълнител Радостина Паньова.

Илинденци - както всяка друга година - очаква и посреща гости от цялата страна и от чужбина. Всеки е добре дошъл! Вино има за всички! И за всеки вкус! Нека заедно се насладим на очарованието и магията  на уникалната местна природа и заедно се докоснем до мистиката на пенливите бели и червени вина, наситени с богати аромати, емоция и неповторим вкус, събрал любовта и пъстрата душевност на хората, живеещи по поречието на р.Струма от векове, създаващи божествената напитка Керацуда с много с любов, усърдие и трудолюбие.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов