Избрани Новини

Представят книга за българското изкуство в Благоевград

Изданието представя живопис, скулптура, графика, приложно, декоративно и монументално изкуство

Втора част на изключителната книга, посветена на българското изкуство, ще бъде представена днес от 17.30 часа в Градска художествена галерия в Благоевград.

Специално за жителите и гостите на града проф. Чавдар Попов и Димитър Грозданов ще разкажат любопитни факти и подробности за фундаменталното издание “120 години българско приложно, декоративно и монументално изкуство”.

Сред поканените да присъстват са студенти, преподаватели, доценти, професори, докторанти от двата университета в областния център – Югозападен университет „Неофит Рилски” и Американски университет в България.

Изданието представя живопис, скулптура, графика, приложно, декоративно и монументално изкуство в общата панорама на художествения живот в България. То е своеобразно продължение на книгата „120 години българско изкуство (съюзи, дружества и групи 1892-2012, тиражът, на която вече е изчерпан)“ и заедно с това до голяма степен представлява отделен самостоятелен том.

В него са представени значителен брой творчески дейности и изяви, които обикновено се свързват с необятната сфера на така наречените монументални и декоративно-приложни изкуства.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов