Избрани Новини

Бургаска фирма ужили двама благоевградчани с над 70 000 лева

Йордан Димитров и Митко Марчев работили по водния цикъл на Силистра от май до декември миналата година

Двама благоевградчани са сред измамените от бургаската фирма „ПРК България 85” ООД и имат да получават общо 74 000 лева, пише "Труд". Йордан Димитров и Митко Марчев работили по водния цикъл на Силистра от май до декември миналата година, но не взели нито стотинка за труда си през последните 4 месеца.

Те казват,че близо 20 фирми има да вземат около 2 милиона лева от бургаското дружество. Йордан Димитров е собственик на фирма „Вера Димитрова” ЕООД, а Митко Марчев – на „Марчеви 89” ООД.

Платиха ни първите 2 месеца, после се започна голямото лъгане – днес, утре, вдругиден…Имам да получавам по фактури 23 000 лева. По информация на наши „ужилени” колеги няма ни вест, ни кост от измамната фирма. Офисът в Бургас е празен, на телефоните не отговаря никой. За собственика Мавро Козаров се говори, че е имал криминално досие”, каза Димитров. Митко Марчев вече е завел дело в Бургас, сметките на фирмата са запорирани, но почти сигурно са празни. Той има да взема 51 000 лева от бургаската фирма. „ПРК България 85” наела доста малки фирми, тъй като нямала техника – багери, камиони, фадроми. Двамата измамени се надяват компетентните органи да се заемат с делата на собственика на бургаското дружество. Разполагат с всички необходими документи, които доказват вземанията им.

Всички фирми, които са ужилени от бургаското дружество, сега стягат протест в Силистра между 15 и 20 февруари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов