Избрани Новини

На коне в планината

Мисия Разлог

09-02-2016, 09:40

Снимка:

www.destinationrazlog.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Конна езда и през зимата за туристите в Банско и Разлог

Трите конни бази пълнят Бачево с туристи

За хората в неравностойно положение се предлага и хипотерапия

Нищо не може да замени удоволствието от ездата в планинска местност – планински склонове, чист въздух, красиви изгледи, спокоен ход на коня или луд галоп през зелени поляни, бистри потоци и песен на дивите птици. Затова не пропускайте да си подарите едно различно преживяване с един от най-верните спътници на човека от незапомнени времена - конят.  Днес може да се докоснем до силата, подвижността, грациозността и бързината на коня, като си доставим удоволствие, посещавайки една от многото конни бази, изградени на територията на община Разлог. Съветваме ви, ако не сте се качвали на кон, да минете няколко урока за начинаещи в манеж, започвайки с езда на корда. За по-напредналите са курсовете по спортна и екстремна езда. Има опция и за почасова езда сред Рилската гора над с. Бачево в разнообразен терен и преминавайки различни препятствия – реки, вади, паднали дървета, изкачване и спускане на наклони и т.н. Минават се места с прекрасни гледки към Пирин и Родопите (Лобарника, Маренчини блата, Перивол).

При повече свободно време може да се впуснете в някои от организираните планински преходи между 1 и 5-6 дни, като например:

 - от местността Перивол над с. Бачево към района на хижа и село Добърско и обратно;

 - от Перивол през местността Русалиите по билото на Рила и вр. Радонов гроб и обратно;

 - от Перивол до Предела през ниските поли на Рила и обратно;

 - от Перивол през котловината до хижа Яворов (1740 м.) и обратно;

За хората в неравностойно положение се предлага и хипотерапия, подпомагана от рампа и специална машина за инвалиди. Движенията на коня подобряват положението на главата и тялото, както и цялостната координация. Доказано е, че ездата на коне има поне четири пъти по-благоприятен ефект от обикновения масаж или раздвижване.

Гостите на конните бази могат да изпитат невероятни усещания, като опитат дори само една от многото дейности.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов