Избрани Новини

Деца се учат да карат ски в Осоговската пранина

От 8 до 18 февруари се реализира програмата "Научи се да караш ски“

В периода 8.02.2016 год. – 18.02.2015 год. се реализира Програмата „Научи се да караш ски“, която се провежда за седма година в страната.

През 2016 година в програмата се включиха и две училища от община Кюстендил – ОУ „Проф.Марин Дринов“ и НУ „Св.Климент Охридски“ с 50 ученици от начален етап, които ще се обучават на две групи по график за по четири дни, съобщи infomreja.bg. Проектът е съвместен и се организира от Министерството на образованието и науката чрез Регионален инспекторат по образованието - Кюстендил, Министерството на младежта и спорта, Българската ски федерация и Ски училище „Екстрийм спот“ - Осогово. Целта на програмата е да предостави начално ски обучение на деца в начален етап /от 1 до 4 клас/ и да запознае малчуганите с магията на белите спортове. Програмата е по желание и включва няколко безплатни услуги за учениците.

Всяка седмица се провеждат седмични състезания, на които се излъчват 10-те най – добри ученици. В края на проекта ще бъде организирано финално състезание, на което се явяват всички класирали се ученици от седмичните състезания. Най-добрите от финалното състезание ще бъдат наградени с едноседмичен ски лагер.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов