Избрани Новини

Закъсняват влаковете по направлението София – Благоевград

Причината е проблем с контактната мрежа на Централна гара София

С огромни закъснения се движеха днес сутрешните влакове по направлението София-Благоевград. Вместо в 7.30 пътниците от Дупница отпътуваха към благоевградската гара два часа по-късно. Някои от тях се насочиха към автобуси и таксита, за да не закъснеят за работа или учебни занятия.

От БДЖ казаха, че причина за закъснението е възникнал проблем с контактната мрежа на Централна гара София. Чакащите на гара Дупница разбрали, че пристигащият влак от Перник в 7.30 се движи с 1 час закъснение. След като дошъл след 70 минути обаче им обяснили, че той няма да продължи към Благоевград, докъдето трябва да се движи по разписание, а ще остане на дупнишката гара. Трябвало да изчакат следващия бърз влак, който по разписание тръгва в 8.53. Оказало се обаче, че и той се движи с 50 минути закъснение. Така пътуващите вместо в 8.10 пристигнали в Благоевград около 10 и половина. Поради тази причина други студенти са се отказали да пътуват.

От БДЖ обясниха, че на Централна гара София между 6 и 8 часа тази сутрин е имало проблем с контактната мрежа. Наложило се е влакови композиции да бъдат изтегляни с дизелови локомотиви до близки гари, където е имало електричество. Заради това се е получило и огромното закъснение, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)